Ontslagen? Outplacement helpt je er weer bovenop!

Ontslagen worden door je werkgever is geen prettige ervaring. Er kunnen diverse redenen zijn, die niet altijd op jou persoonlijk betrekking hebben. Het is vervelend dat je het vaste inkomen kwijtraakt en dat je bij een nieuwe werkgever weer opnieuw moet beginnen. Het is een vervelende situatie en niet zo goed voor je zelfvertrouwen. Maar je kunt het ook van de positieve kan proberen te bekijken.

Ontslagen ook positief?!

En waarom zou je dat niet doen, je kunt er toch niets meer aan veranderen. Het positieve van deze gebeurtenis is dat je weer aan een nieuwe uitdaging kunt beginnen. Misschien vond je het werk toch al niet meer zo leuk, en dit is je uitgelezen kans om in een andere branche aan de slag te gaan.

Je kunt bij je ontslag ook een outplacement traject hebben gekregen. Je krijg begeleiding aangeboden om nieuw werk te gaan vinden. De begeleiding is professioneel en biedt veel hulp bij het proces van een nieuwe baan vinden. Zo kun je bijvoorbeeld diverse tests doen om nieuw werk te vinden, wat past bijvoorbeeld goed bij je? En je krijgt tips over hoe je het beste kun solliciteren (dat heb je immers alweer een tijdje niet gedaan).

Doe wat je altijd al hebt willen doen

Wat wil je nu eigenlijk bereiken? En wat heb je altijd al willen doen, maar nooit het lef voor gehad? Dat zijn allemaal zaken die je jezelf kunt afvragen wanneer je net ontslagen bent.

Misschien wil je de artistieke kant gaan ontplooien?

Misschien wil je de artistieke kant gaan ontplooien?

Vragen die helemaal niet zo vreemd zijn. Want je hebt nu de tijd om helemaal van vooraf aan te starten, en misschien wel iets totaal anders te gaan doen met je leven. Misschien heb je altijd wel die onderneming willen starten, of heb je altijd al iets artistiek willen gaan doen. Het zijn allemaal mogelijkheden die je nu kunt verkennen. En misschien is er wel werk voor je in die branche. Met outplacement kun je dit allemaal ontdekken en eindelijk gaan doen met je leven wat je altijd al hebt willen doen! Steeds meer mensen hebben overigens ook last van een bore out, dit is weer iets anders dan een burnout. Je bent eigenlijk gewoon sterk verveeld.