Sporters willen ook doelen bereiken

Bijna iedereen moet in zijn of haar leven wel eens een grote beslissing maken. Denk bijvoorbeeld aan het switchen naar een nieuwe werkgever of functie. Of de beslissing om een eigen zaak voor uzelf op te gaan bouwen nadat u jarenlang in loondienst gewerkt heeft. Professionele sporters hebben ook vaak te maken met het deze (of soortgelijke) beslissingen, bijvoorbeeld sporters in het voetbal.

Mental coach in voetbal

voetbalProfessionele voetballers hebben het natuurlijk alles behalve slecht. Ze hebben vaak een zeer hoog salaris en voeren hun passie uit in de vorm van werk. Maar ook voetballers hebben grote beslissingen te maken die een grote impact op hun carrière kunnen hebben.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat ze moeten beslissen om bij te tekenen bij de club waar ze momenteel zitten, of dat ze wachten op een aanbieding van een andere club. Ook kan het zijn dat ze bepaalde prestaties willen leveren op het veld, maar een mentale blokkade dit tegenwerkt. Een mental coach inschakelen die zich specialiseert in topsport kan hierbij absoluut een oplossing bieden.

Ook voetbalclubs zien de voordelen

Een mental coach kan erg prettig zijn voor een professionele voetballer. Sommige clubs hebben zo iemand in dienst. Dit is iemand die de spelers bijstaat welke hier behoefte aan hebben. Sommige voetballers kiezen er liever voor om zelf iemand in te schakelen. Ze kunnen helpen bij het maken van bepaalde beslissingen en dat extra zetje in de rug geven om bepaalde prestaties te leveren. Uiteraard kan een mental coach aandacht en tips aan de voetballer geven, maar uiteindelijk is het de voetballer zelf die de beslissingen maakt.